Dags att nominera ledare

Nu öppnar vi nomineringsperioden för Skånes Idrottsledarstipendier 2023.

Sidan uppdaterades: 15 januari 2023

I januari och februari är det återigen dags att nominera idrottsledare till Skånes Idrottsledarstipendier. Vi kommer att dela ut 250 stipendier och nu är det dags att börja fundera på vem din förening vill hylla.

Samtliga RF-anslutna föreningar i Skåne kan nominera två ledare under förutsättning att ledarna inte är av samma kön. Nomineringsperioden är 15 januari - 25 februari 2023 och det här året vill vi speciellt uppmuntra unga ledare som är engagerade vilket ni gärna får ha i åtanke när föreningen föreslår kandidater. Rent formellt är det styrelserna i föreningarna som kan nominera men om er förening vill låta medlemmarna komma med förslag på kandidater är det givetvis helt upp till er själva att hantera.

Stipendiaten får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Stipendiater och föreningar kommer att bli kontaktade under våren när utdelningen ska ske.

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne som tillsammans med RF-SISU Skåne vill uppmärksamma alla ideellt arbetande idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i regionen.

Sparbanksstiftelserna i Skåne består av Sparbanksstiftelsen Skåne, Finn, 1826, Färs & Frosta och Stiftelsen Gripen.

Sidan publicerades: 15 januari 2023