Foto: PETTER ARVIDSON

Elitidrott

Sidan uppdaterades: 5 juli 2024

RF-SISU Skåne arbete med elitidrott görs till största del i samverkan med Malmö idrottsakademi. Malmö idrottsakademi är ett kompetenscenter för hållbar elitidrott, där så väl idrottare, tränare, föreningar som förbund i ett långsiktigt och nära samarbete kan utvecklas för att nå internationella toppresultat.

Malmö Idrottsakademi

Malmö idrottsakademi drivs av Malmö stad i nära samverkan med RF-SISU Skåne, Malmö universitet och avdelningen för klinisk fysiologi på Skånes universitetssjukhus. Malmö idrottsakademi vänder sig till aktiva, tränare, föreningar, specialdistriktsförbund och specialidrottsförbund med fokus på södra Sverige.
Läs mer om Malmö idrottsakademi

Malmö universitet

Malmö universitet är utnämnt till Riksidrottsuniversitet. Det innebär att universitetet och Riksidrottsförbundet har ett samarbete för att underlätta för idrottare på elitnivå att studera på universitetsnivå. Som elitidrottare har du under studierna på Malmö universitet rätt till extra stöd, du har inte förtur till utbildningar eller särskilda möjligheter att bli antagen.
Läs mer om Riksidrottuniversitet, Malmö universitet

Högskolan Kristianstad

Vid Högskolan Kristianstad är det möjligt för dig som elitidrottare att förbereda dig för livet efter idrottskarriären samtidigt som du är aktiv. Högskolan Kristianstad underlättar för elitidrottare att kombinera studier med sin satsning på idrott, genom bland annat hjälp med individuellt anpassade studier. Satsningen på elitidrott och studier är i samarbete med Riksidrottsförbundet och Specialidrottsförbunden.
Läs mer om Elitidrottsvänligt lärosäte, Kristianstad

På Riksidrottsförbundets hemsida kan du läsa mer om hur idrottsrörelsen strävar efter att ge svenska idrottsutövare och funktionärer bästa möjliga förutsättningar att hålla världsklass i många olika grenar.
Läs mer om elitidrott på Riksidrottsförbundet

Sidan publicerades: 11 oktober 2022

Strategi 2025. Svens idrott - världens bästa!

Idrottsrörelsens gemensamma vision om hur det ska vara att idrotta i en förening.