Hockey Fitness

Sidan uppdaterades: 7 december 2022

Med Hockey Fitness har din förening möjlighet att erbjuda ett roligt sätt att träna hockey. Det enkla konceptet är flexibelt, och gemenskap och lekfullhet i idrottsutövande står i fokus oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå.

Hockey Fitness kan användas som träningsupplägg både för träning på och utanför is. Både inomhus och utomhus. Träningsuppläggen kallas för Hockey Fitness Off-Ice respektive Hockey Fitness On-Ice. Träningen utanför isen passar bra till försäsongsträning eller när det är ont om halltider, eller kanske en föräldragrupp som tränar samtidigt som barnen.

Träningspasset kombinerar hockeyspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play. Hockey Fitness erbjuder många hälsofördelar i ett och samma träningspass och kräver inga förkunskaper. Du tränar klubbteknik och puckkontroll så väl som koordination, snabbhet, rörlighet och styrka.

Puls – Power – Play

Puls ger dig uppvärmningen som förbereder kroppen för aktivitet. Med hockeyspecifika uppvärmningsövningar får du chans att känna på boll, puck och klubba samtidigt som du får öva tekniska moment.

Power ger en blandning av styrkeövningar för hela kroppen. Syftet är att allmänt stärka upp kroppen i sin helhet, men även att lägga fokus på de muskelgrupper som behöver stärkas för idrotten.

Play lägger fokus på att spela hockey och det finns flera olika spelvarianter att välja på. Efter en bra start på passet har du här en utmaning för hela kroppen men även för huvudet.

Kom med i gemenskapen!

 

Sidan publicerades: 31 oktober 2022